studentie.ro  » universitar » referate » Marele Razboi - Primul Razboi Mondial

Marele Razboi - Primul Razboi Mondial

Publicat: 27 Mai 2013 | Vizualizari: 1436

Numit pe vremea sa “Marele razboi”, primul razboi mondial a produs distrugeri imense si a cerut un sacrificiu uman de neinchipuit. La incheierea sa , imperii intregi se aflau in ruine, iar conditiile de pace impuse au condus la conflicte istorice viitoare.

In 1914 ,lumea numara 6 puteri ce alcatuiau “concertul european”: Franta, Regatul Unit, Germania, Austro-Ungaria, Rusia, Italia, carora li se alaturau alte doua puteri din afara Europei: Statele Unite si Japonia.

Toate statele ce formau asa numitul “concertul european” in ajunul primului razboi mondial erau capabile sa recurga la diferite metode de manifestare a puterii.Dar numai unele dintre ele reusesc sa aiba o forta care sa le confere securitatea impotriva oricarei alte puteri, luate separat.

La inceputul secolului XX statele din Europa se aflau majoritatea sub conducerea unor monarhii care erau inrudite intre ele. O stare de antipatie exista de mai multa vreme intre statele acestea. Se pare ca monarhiile lor erau totusi o familie relativ unita mai ales datorita reginei Victoria a Angliei, care era considerata un fel de “bunica” a tuturor. Dar dupa moartea acesteia relatiile dintre acestia au inceput sa fie subordonate relatiilor dintre poparele pe care le conduceau. Totusi existau si exceptii: Franta spre exemplu era o Republica .

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00