Potential turistic al Jud. Constanta
calendar_month 26 Feb 2013, 00:00
Cel mai vechi pamant al tarii si de asemenea cel mai complex, judetul Constanta, creat in urma impartirii adminstrative din 1969, se intinde intre Dunare si Marea Neagra.

Este situat in jumatatea de miaza-zi a Dobrogei si in partea cea mai sud-estica a teritoriului Romaniei, invecinandu-se la nord, intre Dunare si Marea Neagra, cu judetul Tulcea (de-a lungul unei limite situata ceva mai la nord de comunele Mihai Viteazul, Garliciul si de lacul Smeica), la est tarmul este scaldat de apele Marii Negre, la sud inainteaza pana la granita de stat cu Bulgaria, care este formata dintr-o linie conventionala ce se desfasoara intre sud de localitatea Ostrov ( de pe Dunare ) si sud de Vama Veche (la tarmul marii ), la vest cu judetul Ialomita, caruia ii revine intreaga Balta a Ialomitei, iar la nord-vest, pe un mic sector, cu judetul Braila.

Dobrogea, formata din cele doua judete- Constanta si Tulcea-constituie fereastra spre mare a pamantului romanesc. Judetul Constanta are o suprafata totala de 7.055 km patrati (circa 3% din suprafata totala a tarii) si se situeaza pe locul 8 in Romania din punct de vedere al suprafetei. Din punct de vedere teritorial-administrativ este impartita in 3 municipii, 8 orase, 54 comune si 189 sate.