studentie.ro  » universitar » referate » Raspunderea penala a minorului

Raspunderea penala a minorului

Publicat: 04 Iun 2013 | Vizualizari: 1805

Raspunderea penala este institutia juridica fundamentala a dreptului penal care alaturi de institutia infractiunii si institutia sanctiunilor formeaza pilonii oricarui sistem de drept penal.

De regula realizarea ordinii de drept penal se realizeaza prin conformare, adica prin adoptarea de bunavoie a conduitei pretinse destinatarilor lor de normele dreptului penal. Exista de asemenea un anumit numar de persoane care nu se conformeaza legii penale si savarsesc infractiuni. In situatia de fata realizarea ordinii de drept este posibila numai prin constrangere, adica prin aplicare sanctiunilor prevazute de normele încalcate fata de cei care au savarsit faptele interzise de norma penala.

Raspunderea penala este o forma a raspunderii juridice si reprezinta consecinta nesocotirii dispozitiei normei juridice penale. Realizarea ordinii de drept in general, ca si a ordinii de drept penal presupune din partea tuturor destinatarilor legii, o conduita conforma cu dispozitiile legii, pentru normala desfasurare a relatiilor sociale.

Realizarea ordinii de drept penal are loc prin respectarea de catre marea majoritate a destinatarilor legii penale a dispozitiilor sale, in cadrul raporturilor de conformare.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00