studentie.ro  » universitar » referate » Rolul familiei in dezvoltarea personalitatii copilului

Rolul familiei in dezvoltarea personalitatii copilului

Publicat: 13 Iun 2013 | Vizualizari: 2752

Invatamantul romanesc actual se afla intr-un efort de schimbare si adaptare la cerintele societatii democratice. Modernizarea si ridicarea calitatii sale la nivelul standardelor educationale europene, mereu reinnoite, cer o examinare atenta si mereu actualizata in concordanta cu evolutia sistemelor de invatamant din celelalte tari europene.

Eficienta actului educativ este data de disponibilitatile educatiei de adaptare si autoreglare fata de sfidarile tot mai numeroase ale spatiului social.

Familia este una din cele mai vechi forme de comunitate umana ce asigura mentinerea continuitatii biologice, culturale a societatii , satisfacerea nevoilor personale , asigurand sentimentul sigurantei, mentinerii si dezvoltarii personalitatii.

Rolul familiei nu se mai poate rezuma la asigurarea conditiilor de viata pentru copil, la asigurarea supravegherii acestuia, ci trebuie vazuta ca primul factor in educatia si instructia copilului si un continuator al cerintelor impuse de practica educational institutionalizata . Familia este prima scoala a copilului si contributia pe care o are la educatia acestuia poate favoriza sau ingreuia activitatea scolii. Din perspectiva sociologica, familia este institutia fundamentala in toate societatile.

Familia este un "grup social relativ permanent de indivizi legati intre ei prin origine, casatorie sau adoptiune".Familia ii da copilului primele informatii despre lumea inconjuratoare, primele norme si reguli de conduita, dar si climatul socio-afectiv necesar satisfacerii trebuintelor si dorintelor sale.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-05 00:00:00