studentie.ro  » universitar » referate » Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

Publicat: 11 Iun 2013 | Vizualizari: 1279

Orice calator dornic sa vada ceva maret, odata ce paseste pe aceste meleaguri, ale bazinului hidrografic al Trotusului, e incantat de ceea ce vede: falnicii strajeri formand o perdea de conifere stau de veghe de-a pururi dand dovada de vechimea asezarilor, iar panglica serpuitoare a Trotusului brazdeaza zona, astfel incat ochiul poate zari o zona mirifica, de neuitat.

Am ales ca tema de doctorat: „Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului”, pentru a aduce noi informatii si detalii despre asezarile rurale si urbane si despre continuitatea locuirii din vechime a acestor teritorii. Locuind in orasul Comanesti imi este mai usor sa obtin informatiile necesare, sa fac studiul de teren pentru a face cunoscuta „Prahova Bacaului”, dupa cum numea Alexandru Vlahuta - Valea Trotusului”.

Elemente importante ale peisajului geografic, asezarile umane oglindesc modul cum acestea si-au adaptat mediul inconjurator in vederea satisfacerii nevoilor vietii materiale.

Asezarile umane nu reprezinta numai o simpla adaptare la mediul inconjurator, ci ele reflecta si influentele factorilor sociali, economici si istorici. Satele au o origine veche in cadrul zonei studiate.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-05 00:00:00