studentie.ro  » universitar » referate » Testamentul international

Testamentul international

Publicat: 01 Ian 2015 | Vizualizari: 1876

Prezenta lucrare, intitulata TESTAMENTUL INTERNATIONAL - O realitate viitoare pentru Romania? surprinde in prima parte o serie de generalitati privind incheierea si executarea unui testament in Romania, in partea a II-a se axeaza pe Regulamentul (UE) nr. 650/2012 iar in cea de a treia parte pune accent pe ceea ce inseamna testamentul international, tarile care l-au implementat si parerile specialistilor romani cu privire la utilizarea in legislatia romaneasca a acestui tip de testament.


Astfel, testamentul este actul unilateral, personal si revocabil prin care o persoana, numita testator, dispune, in una dintre formele cerute de lege, pentru timpul cand nu va mai fi in viata.

Cat despre testamentul international, acesta este o forma noua de testament, neintrodusa inca in legislatia din Romania. Denumirea de "testament international" este totusi inselatoare, deoarece utilizarea acestei forme nu implica in niciun fel ca succesiunea la care se refera sa contina elemente de extraneitate.


Cele trei capitole ale lucrarii, incheiate prin concluzii sumare, surprind panoramic elementele de caracterizare generala ale testamentului, precum si cateva consideratii generale privind ratificare de catre Romania a acestui tip de testament numit "testament international."

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00