studentie.ro  » universitar » referate » Tranzactiile cu optiuni

Tranzactiile cu optiuni

Publicat: 10 Iun 2013 | Vizualizari: 1154

Fenomenele economico-sociale au un caracter complex, ceea ce determina ca in studiul lor sa se foloseasca modalitati de investigare si instrumente de cercetare din cele mai variate si uneori, sofisticate.

In acest sens, activitatea de cunoastere din domeniul economic nu se poate realiza fara modelare matematica, formularea si rezolvarea modelelor economico-matematice implicand utilizarea unor cunostinte din diverse domenii, cum ar fi: teoria informatiei, statistica matematica, informatica, analiza numerica etc.


Orice economie nationala, indiferent de nivelul sau de dezvoltare, este caracterizata de existenta si functionarea unor piete specializate, unde se intalnesc si se regleaza, liber sau dirijat, cererea si oferta de active financiare, necesare crearii de resurse pentru dezvoltarea productiei de bunuri si de servicii in cadrul firmelor.

In economia financiara, circuitul activelor financiare are loc intre multimea ofertantilor de fonduri (investitorii) si multimea utilizatorilor acestora, in vederea realizarii unicului scop: satisfacerea nevoii economice, a carei finalizare este profitul.

In acest referat ma voi opri asupra termenilor de optiune, de tranzactii cu optiuni si de modele pentru evaluarea optiunilor.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00