studentie.ro  » universitar » seminarii » Drept

Drept

Publicat: 27 Apr 2011 | Vizualizari: 3353

Introducere

Capitulul provincial este un organism prezent in majoritatea institutelor de viata consacrata precum si in diferitele congregatii fie ele masculine sau feminine. Desigur ca aceasta lucrare nu isi propune sa epuizeze sau sa aduca ceva nou cu privire la aspectul juridic al capitulului provincial. Ceea ce isi propune aceasta lucrare este de a analiza diferitele aspecte juridice ale capitulului provincial.


Structurat pe trei capitole, lucrarea de fata va aborda in mod ordonat si logic diferite documente si comentarii asupra capitulului provincial. Astfel in primul capitol va fi o prezentare generala asupra termenului de Capitul precum si diferitele evolutii pe care le-a avut in decursul istorie. Al doilea capitol isi propune sa aduca in discutie capitulul provincial in dreptul universal. in ultimul capitol se va vedea ceea ce dreptul particular spune despre capitulul provincial.

1.O viziune generala asupra termenului de „capitul”

Ce anume este un capitul? Se pare ca intalnirile comunitare ale calugarilor au adoptat numele de capitul din vechea uzanta de a se citi zilnic in comunitate un capitol din regula, asupra caruia orice religios trebuia sa se examineze si sa se acuze public. Capitulele fac parte dintro antica traditie a Institutelor religiosilor. Primele astfel de exemple le avem din timpul lui Pahomie, fondatorul cenobitismului crestin. Adunarile calugarilor aveau loc la fiecare sase luni, pentru a discuta impreuna problemele spirituale si disciplinare cu privire la comunitate. In Occident, prima incercare de Capitul se gaseste in secolul IX cu Ludovic cel Pios care in 817 a reunit la Aquisgrana pe Abati pentru a reforma viata monastica.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00