studentie.ro  » universitar » seminarii » Efectele poluarii asupra sanatatii populatiei

Efectele poluarii asupra sanatatii populatiei

Publicat: 22 Apr 2010 | Vizualizari: 4701

Multa vreme am crezut - sau in orice caz am actionat ca si cum am fi crezut - ca apa, prin imensitatea volumului ei, “digera” tot ce putem sa arucam in ea ; cu alte cuvinte, intinderile de apa ar fi o imensa lada de gunoi pe care o stiam purificatoare. Au fost necesari 50 de ani - in cursul carora am aruncat in mare mai multe deseuri de toate felurile decat in cursul celor 20 de secole precedente - pentru ca aceasta iluzie sa se spulbere.

A trebuit sa se produca o serie de catastrofe pana sa descoperim greseala pe care am facut-o. Savantii cunosteau primejdia, dar avertismentele lor au trecut, de cele mai multe ori, neluate in seama. Astazi suntem aproape neputinciosi in fata anumitelor fenomene de impurificare.

Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate - solide, lichide, gazoase, radioactive - apele sufera modificari fizice, chimice sau biologice, susceptibile de a le face improprii sau periculoase pentru sanatatea publica, pentru viata acvatica, pentru pescuitul industrial, pentru industrie si turism. Mediul contine insa si factori care au o actiune nefavorabil asupra sanatatii, determinand inrautatirea sau pierderea acesteia, denumiti factori patogeni.

Actiunea mediului poluant asupra organismului este foarte variata si complexa. Ea poate merge de la simple incomoditati in activitatea omului, asa-zisul disconfort, pana la perturbari puternice ale starii de sanatate.

CUPRINS
1.1 Poluarea si efectele ei……………………………………………………………1
1.2 Influenta mediului asupra sanatatii umane………………………………………2
1.3 Efectele apei poluate asupra sanatatii populatiei……………………………….4
1.4 Efectele poluarii aerului…………………………………………………………7
1.5 Efectele poluarii sonore……………………………………………………...... 11
1.6 Efectele solului poluat asupra sanatatii populatiei……………………….......... 13
1.7 Date statistice referitor la efectele poluarii asupra sanatatii populatiei…………13
1.8 Concluzii…………………………………………………………………….......15

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-01 00:00:00