studentie.ro  » universitar » seminarii » Institutii si organizatii

Institutii si organizatii

Publicat: 21 Sep 2013 | Vizualizari: 1075

Analiza semnificatiilor atasate termenilor de institutie si organizatie conduce la urmatoarea observatie: ambele ofera cadre structurale pentru initierea si desfasurarea interactiunilor umane. Aceasta inseamna ca o interactiune, oricarea ar fi ea, este initiata si se manifesta nu numai intr-un cadru institutional (sa zicem in economie sau educatie) ci si intr-o organizatie (respectiv firma sau scoala).

In timp ce prin institutii se formuleaza regulile sau cadrul normativ al interactiunilor, organizatiile sunt principalii actori colectivi care modeleaza strategii si promoveaza actiuni si interactiuni in contextul institutional dat. Organizatiile (fie ele politice, economice, culturale) sunt grupuri de oameni ce desfasoara activitati specializate pentru atingerea unor scopuri specifice.

Totusi, ce organizatii exista, de ce si cum apar ele, in ce directie evolueaza, sunt intrebari la care se poate raspunde numai prin referire la cadrul institutional. in acest sens se poate afirma ca structura normativa institutionala ofera baza de constructie a organizatiilor.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00