studentie.ro  »  Universitar  »  Seminarii  »  Interogari in Acces - exemple si modele

Interogari in Acces - exemple si modele

calendar_month 12 Dec 2010, 00:00
Din fereastra Database putem alege dintre cele 2 optiuni de a crea interogari asupra bazei de date: Create query in Design view; Create query by using wizard. Vom lucra cu fiecare dintre cele doua optiuni.

Create query by using wizard
Asa cum “spune” si optiunea vom folosi un Expertul pentru a crea interogarile de care avem nevoie.
La alegerea optiunii se va deschide o fereastra in care avem posibilitatea sa alegem din fiecare tabele ce campuri dorim a fi afisate in urma interogarii. Presupunem ca vom dori sa aflam numele agentilor, clientilor, si al produselor comandate:
din fereastra Simple Query Wizard vom alege pe rand fiecare tabela in parte apoi aleg campul/rile dorite din acea tabela

Dupa ce veti termina de ales campurile din tabele in urma finalizarii operatiei de interogare va rezulta o un table in care vor fi afisate valorile campurilor selectate. In acest mod nu se pot realize decat interogari foarte simple asupra tabelelor.

Cu ajutorul acestei optiuni se pot face si cateva calcule foarte simple ca SUM, AVG, MAX,MIN si COUNT dupa anumite campuri numerice. Alegeti optiunea Summary din fereastra Simple Query Wizard inainte de a finalize interogarea si apoi pe Summary Options: