studentie.ro  » universitar » seminarii » Manager si leader

Manager si leader

Publicat: 27 Apr 2010 | Vizualizari: 2067

Conceptul de leader - procesul de a conduce inseamna in primul rand stabilirea unei directii si
influentarea altora pentru a urma aceea directie. - Desi exista persoane care din pozitiile lor de manageri sau supervizori au autoritatea sa indeplineasca anumite sarcini si obiective in cadrul organizatiei din care fac parte, aceasta putere nu ii face in mod automat lideri.


Liderul -cineva care ocupa o pozitie in cadrul unui grup, influenteaza pe altii in functie de asteptarile pozitiilor ocupate si coordoneaza si directioneaza grupul pentru atingerea scopurilor propuse. (Raven, 1976) - liderii adevarati nu se nasc ci se formeaza in timp printr-un proces continuu de studiu, educatie, instruire si experienta.

Conceptul de leadership - primele studii in jurul anului 1920- pornesc de la premisa ca un lider bun este nascut si nu format - Cercetarile s-au focalizat pe identificarea trasaturilor necesare unui lider de succes - nu au dus la rezultate concludente - 1930-1950 – au fost analizate stilurile de conducere d.p.d.v. al comportamentului si al impactului acestora asupra productivitatii angajatilor - 1960-1980 abordarile se indreapta catre identificarea tipologiei managerului si a elaborarii unor modele contextuale de leadership - Dupa 1980 – apar noi abordari - Teoria rutei spre obiectiv - Identificarea rolurilor unui lider in managementul modern - $ doua abordari de baza: - Psihologica – sunt vizati in principal liderii informali - Cercetari care pornesc de la situatii concrete de management si de la actiunea liderilor in organizatii

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00