studentie.ro  »  Universitar  »  Seminarii  »  Plan de afaceri

Plan de afaceri

calendar_month 11 Apr 2011, 00:00
Industria hoteliera este o componenta a industriei turismului, fiind o activitate economica din sfera serviciilor. Prin intermediul industriei hoteliere se deruleaza serviciile principale : cazarea si restauratia. Aceste servicii satisfac necesitatile vitale ale turistilor dar industria hoteliera trebuie sa raspunda si altor nevoi sau cerinte, cum ar fi recunoasterea statutului social, dorinta de cunoastere a unei culturi sau traditii, petrecerea agreabila a timpului liber.

Traim vremuri in care tot mai multi oameni incep sa fie atenti la efectul actiunilor lor asupra mediului inconjurator. Si, in teorie cel putin, cand aleg produsele si serviciile, tin cont si de atitudinea fata de mediu a furnizorilor.

Datorita schimbarilor mediului inconjurator si datorita faptului ca oamenii trebuie incurajati sa foleasca tot mai multe produse naturale, pentru a ajuta imbunatatirea mediului, am decis ca un hotel ecologic din toate punctele de vedere (materiale de constructii, servicii si alimentatie ecologica) ar fi un bun inceput, deoarece in industria hoteliera din toata lumea acestea exista intr-un numar foarte mic.

Prin facilitatile oferite de “Green Hotel” se incearca protejarea mediului, astfel criteriile de baza pe care se v-a forma acesta sunt : reducerea consumului de energie electrica si de apa, folosirea la scara redusa a substantelor chimice si colectarea selectiva a deseurilor.

La constructia acestui hotel s-au folosit materiale de constructii reciclabile cum ar fi fierul, asfaltul precum si fierul pentru scari a continut materiale folosite reciclate, betonul cu cenusa, mineralul care ramane in urma combustiei de carbune.