studentie.ro  » universitar » seminarii » Resurse naturale si strategii de mediu

Resurse naturale si strategii de mediu

Publicat: 25 Nov 2013 | Vizualizari: 353

Bunastarea omului se bazeaza pe utilizarea si consumul de resurse naturale. Cresterea continua a folosirii resurselor si impactul implicit asupra mediului pot avea o multitudine de efecte negative. Din acest motiv, s-a impus orientarea catre utilizarea si managementul sustenabil ale resurselor naturale.

Cresterea interesului pentru resurse si mediu a aparut necesitatea unor informatii sigure si a unor analize obiective ale acelor informatii.


La inceput, informatiile cautate au fost in special cele de la nivel local: impactul poluarii provenita de la o uzina industriala, de exemplu. Apoi, in anii ’70, atentia s-a mutat la nivel national. Astazi, atentia se indreapta catre planul international din motivele prezentate mai jos:
- Pierderea padurilor tropicale si a terenurilor bune pentru agricultura sunt probleme pe multe continente;
- Poluarea transfrontaliera dispute asupra resurselor intre tari si amenintari la adresa patrimoniului comun al omenirii, toate necesita atentie;
- Banci internationale, corporatii multinationale, agentii de asistenta pentru dezvoltare, organizatii de eliberare si pentru refugiati, toate se confrunta cu probleme ce isi au originea in utilizarea resurselor, calitatea mediului si presiunile populatiei.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00