studentie.ro  » universitar » seminarii » Seminar Clasificarea riscurilor

Seminar Clasificarea riscurilor

Publicat: 05 Nov 2010 | Vizualizari: 2627

Criteriile de clasificare a riscurilor: Dupa aparitia lor riscurile se impart in: retrospective – ofera posibilitatea de a prevedea celelalte riscuri; curente - apar nemijlocit in procesul desfasurarii activitatii de antreprenoriat, având o probabilitate inalta de aparitie, dar care nu tot timpul genereaza mari pierderi pentru firma ( riscul de productie, riscul defectarii utilajului, riscul de personal etc.)

- perspective- sunt riscurile potentiale, aparitia carora nu este strict delimitata in timp, insa la care poate fi determinata probabilitatea de aparitie si marimea potentialelor consecinte.
- Dupa factorii de aparitie riscurile se impart in:
- politice: riscurile, conditionate de schimbarea situatiei politice, care influenteaza asupra activitatii antreprenoriale
- economice: riscurile, conditionate de schimbarile nefavorabile in economia intreprinderii sau in economia tarii.
- Dupa caracterul evidentei riscurile se impart in:
- externe: la care se atribuie riscurile care influenteaza activitatea firmei din exteriorul ei asa ca riscul inflationist, riscul valutar, riscul natural etc, fiind nemijlocit legate de activitatea intreprinderii, sau de mediul sau de contract.
- interne: la riscurile interne se atribuie, riscurile conditionate, in marea majoritate, de activitatea nemijlocita a intreprinderii cât si a partenerilor sai de contact la care se atribuie furnizorii, copartenerii afacerii si consumatorii.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-03 00:00:00