studentie.ro  » universitar » seminarii » Seminar Finante publice

Seminar Finante publice

Publicat: 15 Ian 2010 | Vizualizari: 1769

Conditiile aparitiei finantelor: - existenta statului cu functii si sarcini bine definite- un anumit nivel de dezvoltare a relatiilor marfa-bani. In sclavagism si in feudalism au existat doar elemente de finante, abia in feudalism putem vorbi de un adevarat sistem financiar.

Continutul economic al finantelor: relatiile banesti care se nasc intre stat, pe de o parte si pers.fizice si juridice pe de alta parte, in procesul repartitiei P.I.B. si a V.N, in vederea constituirii,repartizarii si utilizarii fondurilor banesti necesare satisfacerii nevoilor statului reprezinta continutul economic al finantelor.

Conditii pt.ca o rel. baneasca sa fie si rel. financiara: - sa reflecte un transfer de P.I.B,V.N in forma baneasca
- transfer fara echivalent ( fara contraprestatie), cu titlu definitiv sau temporar
- resursele constituite sa fie destinate indeplinirii functiilor si sarcinilor statului,sau pt. alte nevoi obstesti.
Relatii financiare: 1.- rel. financiare propriu-zise:- reflecta un transfer definitiv si fara contrprestatie din PIB: bugetul de stat,bugetele locale 2. rel. de credit:- reflecta un transfer banesc,rambursabil, cu contraprestatie ( sub forma de dobanzi),temporar 3. asigurarile:- reflecta un transf. obligatoriu sau facultativ, dupa caz in schimbul unei contraprestatii care depinde de producerea unui fenomen aleatoriu.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00