Aplicatii cu microcontrolere
Publicat: 02 Dec 2009 | Vizualizari: 5588
Introducere
Lucrarea de fata se adreseaza unui cerc larg de cititori interesati de problemele ridicate de implementarea, in viata de zi cu zi, a unor dispozitive, aparate, sisteme care au in compunere elemente automate de coordonare, control, comanda etc. Se presupune ca cititorii sunt familiarizati cu termenii specifici utilizatorilor de microprocesoare, pentru a castiga in concizie unele expresii nefiind explicate.
Complexitatea sistemului poate fi extrem de variata, de exemplu, de la un filtru de cafea sau o masina de spalat, pana la un telefon mobil sau un automobil. Marele avantaj al microcontrolerelor fata de microcalculatoarele clasice, cu microprocesor, consta in faptul ca sistemul este astfel proiectat pentru a fi prietenos, aparatul inteligent fiind usor de manevrat si de catre nespecialisti.
Spre deosebire de calculatoare (sau computer – in limba engleza desemnand calcule, lucrul cu numere), controlerul mai degraba lucreaza cu informatii despre sistemul controlat: care este starea unui motor electric, temperatura unui lichid etc., functie de acestea si de algoritmul de lucru programat luand deciziile necesare.
Deci,controlerele pot fi considerate calculatoare obisnuite in care predomina interfetele catre exterior. Istoria timpurie a calculatoarelor poate fi considerata incepand cu Charles Babbage, un inventator britanic, autorul masinii analitice in anul 1830. Ideea teoretica descria principii asemanatoare cu ceea ce fac si calculatoarele din ziua de astazi dar, dezvoltarea tehnologica din secolul trecut nu a permis realizarea practica a masinii.
Quiz
În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.
Jobs
Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-07 00:00:00