studentie.ro  »  Universitar  »  Tutoriale  »  Proiectarea asistata a placilor de circuit imprimat PCB

Proiectarea asistata a placilor de circuit imprimat PCB

calendar_month 19 Ian 2010, 00:00
Scopul lucrarii conta in prezentarea pasilor ce urmeaza a fi parcursi pentru conceperea si proiectarea asistata (Computer Aided Design) a placilor de circuit imprimat asociate circuitelor electronice simple, cu numar redus de componente.

Se apeleaza programul protel 99 SE si se extrage (deschide 9 fisierul NP-L03-Cir-2008 din cadrul caruia se selecteaza circuitul 03-Ex4 (sau dupa caz se selecteaza direct fisierul NP-Lu03-4-Cir-2008, prezentat si in figura 7.1p. Din punctal de vedere al conceperii placii de circuit imprimat este necesara redesenarea schemei astfel incat ea sa cuprinda doar componentele proprii, fara surse de alimentare sau / si de semnale pentru testare, asa cum se observa in figura 7.2p.

Redesenarea schemei se va efectua intr-un nou document schematic cu numele 03-Ex4-Pcb cu extensia Sch.
Din meniul Tools se acceseaza ERC pentru a verifica (inca o data) corectitudinea conexiunilor. in meniul Design se acceseaza Create Netlist. in cazul corectitudinii acesteia se revine la schema (03-Ex4-Pcb) si se acceseaza din meniul Design Update PCB. Se va deschide caseta de dialog din figura 7.3p, trebuind sa fie setate optiunile prezentate.