studentie.ro  » universitar » tutoriale » Tutorial Lectii HTML

Tutorial Lectii HTML

Publicat: 14 Ian 2010 | Vizualizari: 242

In spatele textului pe care il cititi in acest moment se afla un autor. Adica eu. Dar nu doresc sa vorbesc despre mine, cel putin nu acum. Asa ca ma voi abtine. In spatele unui text pe care il cititi intr-o carte se afla mai multe lucruri. Autorul, cum spuneam, dar si cei care au tiparit cartea respectiva. Exista un soi de nivel intermediar pe care trebuie sa il parcurgem pentru a putea comunica. Aici intra, daca vreti: sa stii sa vorbesti, sa stii sa scrii.

In cazurile mai complicate la asta se adauga anumite cunostinte suplimentare: sa stii sa bati la masina, sa stii sa folosesti un reportofon, o camera video, un telefon etc. In cazul unei carti, cu siguranta ca trebuie sa te bazezi si pe cunostintele specializate ale altor oameni: tehnoredactorul, corectorul, tipograful etc. A crea pagini care se poata fi vazute pe Internet de milioane de oameni seamana mai mult cu a publica o carte decat cu a scrie o scrisoare. Munca tehnoredactorului, a tipografului etc. este preluata in acest caz de un calculator. Lucrurile stau aici chiar mai simplu decat am putea crede. Putine edituri ar accepta drept manuscris un text care ar arata in intregime precum textul de mai sus, de dinaintea titlului "Lectia intai" (probabil niciuna).

Cu alte cuvinte, un text fara cap si fara coada, fara paragrafe, fara titluri etc. (mai lipsea sa nu existe nici litere mari si nici semne de punctuatie). Cu toate acestea, calculatorul nu va protesta. Va propun urmatorul exercitiu: copiati cu ajutorul mouse-ului textuletul de mai sus (folositi copy si paste, sunt instructiuni universale - indiferent de calculator, sistemul de operare folosit, program etc., o sa dati undeva si peste ele) si introduceti-l intr-un fisier nou nout (sau deschideti un fisier nou si scrieti cateva randuri acolo). Cand salvati fisierul, in loc sa il salvati ca de obicei, ca text, salvati-l ca fisier HTML. Adica dati-i extensia "htm" sau "html" (dupa cum stim, un fisier are un nume si o extensie, despartite de un caracter special - de obicei un punct). Deschideti-l apoi cu ajutorul unui program destinat vizualizarii fisierelor HTML (un browser de internet, cum spuneam). Felicitari, ati produs prima dumneavoastra pagina pentru Internet.


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00