studentie.ro  »  Universitar  »  Tutoriale  »  Tutorial Protel Design Explorer

Tutorial Protel Design Explorer

calendar_month 19 Ian 2010, 00:00
La selectarea Protel 99 SE se deschide Design Explorer-ul, asa cum se prezinta in figura 2.1. Design Explorer-ul este o interfata la proiectele dvs. si la diversele instrumente de proiectare folosite pentru a crea proiectele dvs.
El are are un numar de caracteristici care il diferentiaza de alte aplicatii Windows. Dintre acestea este esential a fi nominalizate urmatoarele:
- capacitatea de a stoca mai multe documente intr-un singur fisier Design Database. Acestea pot fi documente Protel, asemenea fiselor si schemelor, fisiere PCB, etc si orice tip de document creat de orice aplicatie Microsoft Windows.
- exista o singura fereastra de editare de document pentru fiecare baza de date deschisa, denumita in acest manual drept Design Window (ferestra de proiectare). Fiecare document pe care il deschideti din DDB este deschis intr-un TAB separat in cadrul aceleiasi ferestre de proiectare. Acest fapt va permite administrarea oricarui proiect, incepand cu o singura schema pana la proiecte complexe care cuprind multiple situri de scheme si PCB-uri, la fel ca si alte documente ale proiectului, precum si cele in Word, Excel sau Visio, s.a.m.d.

2.2 Lucrul in DeEx

in panoul de navigare Design Explorer utilizat pentru a administra designul (proiectul) se poate crea o ierarhie de proiectare in orice adancime, este posibila navigarea in aceasta ierarhie de proiectare. Totodata se pot efectua toate operatiile standard de documente ca: copy, paste, move si delete, asa cum rezulta din figura 2.2, afferent meniului File.
Lucrul in Design Explorer este usor. De fapt, cei care cunosc Windows File Explorer, pot incepe dupa cum urmeaza.
La fel ca si in File Explorer, exista 2 regiuni in care se lucreaza: arborele de navigare in panoul din stanga si imaginea unde sunteti in mod curent in arbore, in dreapta. in Design Explorer, aceasta este fereastra spre baza de date Design Database deschisa si este numita Design Window (fereastra de proiectare).